Avui engeguem motors després d’unes festes plenes d’amor, família i escalfor, i ho fem, com sempre, presentant el balanç trimestral! 

Hem tancat l’any amb un primer trimestre en què hem realitzat un total de 304 tallers a diferents espais educatius, socials, juvenils i sanitaris de 41 viles de tot Catalunya generant un impacte en total de 2412 joves. 

De tota la feina realitzada, volem destacar algunes novetats que hem incorporat aquest nou curs i que enriqueixen el projecte educatiu de Versembrant. 

En primer lloc, valorem molt positivament els acompanyaments realitzats a diferents centres educatius en col·laboració amb Òmnium Cultural per a la creació de cançons de rap que participaran de la Mostra Sambori 2022. Un impuls a la cultura com a eina de transformació social i una base sobre la qual treballar de forma conjunta i transversal la generació d’oportunitats educatives. 

Una altra de les apostes d’aquest nou curs és la promoció de la producció musical com un dels àmbits principals d’actuació de la cooperativa. En aquest sentit, hem desenvolupat el primer curs de producció musical online (disponible a music.cat) i hem adquirit tablets i programari (Koala Sampler) per tal d’apropar i fer accessible el beatmaking a les aules. 

Per altra banda, no ens volem oblidar de mencionar la col·laboració amb Mataró Jove, que ens ha permès desenvolupar per primera vegada i durant tot el mes de desembre una oferta de cursos multidisciplinar oberta i gratuïta a partir de les inquietuts de les pròpies joves: rap, freestyle, breakdance, producció musical i cypher. 

Per últim, volem destacar una nova col·laboració amb la ONG Save the Children, que ens ha portat a realitzar tallers de rap i breakdance a 10 centres d’acollida de menors no acompanyats de tot Catalunya. És sobretot en tallers com aquests, compartits amb joves amb contextos i històries de vida complicades, que sentim el potencial del rap i la cultura hip hop en general com a eines d’expressió i canalització de les emocions.

PRAXI, CONSCIÈNCIA I LLIBERTAT.