Avui tornem a engegar motors després d’unes petites vacances ben merescudes!
Estem molt satisfetes de tota la feina feta aquest segon trimestre, que hem tancat amb un total de 314 tallers realitzats a diferents espais educatius de 26 viles de tot Catalunya. Hem treballat amb centres educatius de primària i secundària però també amb espais joves municipals, associacions d’educació en el lleure i espais educatius comunitaris.

Han estat tres mesos intensos de tallers i projectes compartits amb moltíssimes joves, que a través de l’escriptura poètica, la música, la dansa i l’art urbà han pogut canalitzar i expressar emocions, pensaments i inquietuts relacionades amb problemàtiques socials que els afecten en el seu dia a dia. En aquest trimestre, hem treballat especialment al voltant dels malestars emocionals i socials derivats de la pandèmia i el confinament, a banda d’altres temàtiques habituals com el racisme i el masclisme.

Volem destacar alguns projectes que ens han permès fer un treball a llarg termini amb un grup concret o que, per altra banda, han tingut un impacte en tots els centres educatius reglats d’un territori.

En el marc del projecte IMPROVERSEM, promogut per l’ICUB i el Consorci d’Educació de Barcelona, hem seguit col·laborant amb 4 instituts de la ciutat de Barcelona: l’INS Montserrat, l’INS Sagrat Cor Besós, l’INS Maria Espinalt i l’INS Besós al llarg de tot el trimestre, combinant glosa i rap com a eines educatives amb tot l’alumnat de 3r d’ESO.

També ens fa molta il·lusió haver teixit comunitat a les localitats de Rubí, Valls, Torredembarra i Sabadell. A Rubí i a Valls, impartint tallers de rap a les línes de 4t d’ESO de tots els instituts de la ciutat: INS La Serreta, INS Duc de Montblanc, INS Estatut i INS Torrent dels Alous (Rubí) i INS Serra de Miramar, INS Narcís Oller i INS Jaume Huguet (Valls). A Torredembarra ho hem fet amb tots els instituts i escoles, sent part del Pla Educatiu d’Entorn de la ciutat: Escola Molí de Vent, Escola Antoni Roig, Escola l’Antina , INS Ramon de la Torre i INS Torredembarra. A Sabadell estem impartint tallers de rap a tots els centres educatius de secundària en el marc del programa “Rap per la convivència”.

Per últim, volem destacar el treball fet amb el grup de joves del casal Torreblanca de Sant Cugat, amb qui hem pogut compartir tots els dijous d’aquest trimestre. Ara començarem una nova línia de treball amb el grup de petits del casal.

Volem agraïr a tots els infants i joves que han participat dels diferents tallers i a tots els agents educatius i socials que han apostat per la proposta pedagògica de Versembrant.

PRAXI, CONSCIÈNCIA I LLIBERTAT!

Badalona: IE Baldomer Solà.

Barcelona: Ins Verdaguer, Ins Montserrat Roig, Jesuïtes Sant Gervasi, Casal de Joves Can Ricart, Ins Sagrat Cor Besòs, Ins Besòs, Ins Maria Espinalt, Ins Montserrat i Escola Sant Medir.

Castellbisbal: IE Les Vinyes.

Collbató: Escola Mansuet.

Constantí: Institut de Constantí.

Cunit: Ins Ernest Lluch i Martí.

El Prat: Associació Saó Prat.

Hospitalet de l’Infant: UEC.

Hospitalet de Llobregat: IE Gornal.

Llagostera: Espai Jove CLV Llagostera.

Llavaneres: Ins Llavaneres.

Lliçà de Vall: Ins El Vern.

Manresa: Escola Popular de Manresa.

Mataró: Ins Les Cinc Sènies i IE Àngela Bransuela.

Montcada: Escola El Viver.

Parets del Vallès: Ins Torre de Malla.

Reus: Ins Baix Camp i Ins Vilaseca.

Rubí: Ins La Serreta, Ins Estatut, Ins Duc de Montblanc, Ins Torrent dels Alous.

Sabadell: Ins Ca n’Oriac, Ins La Serra, Ins Vallès, Col·legi Sagrada Família, Col·legi Estel i Ins Ribot i Serra.

Sant Cugat: Casal de Joves Torreblanca.

Sant Vicenç dels Horts: Ins Gabriela Mistral.

Sils: Institut de Sils.

Torredembarra: Escola Molí de Vent, Escola Antoni Roig, Escola l’Antina, Ins Ramon de la Torre i Ins Torredembarra.

Tremp: PILS Tremp.

Valls: Ins Jaume Huguet, Ins Serra de Miramar i Ins Narcís Oller.

Vic: Col·legi Sagrat Cor.