Ja hem acabat el curs escolar i presentem el balanç trimestral!

Aquest tercer trimestre hem currat com mai i estem super contentes d’anunciar que hem realitzat un total de 423 tallers a diferents espais educatius de 55 viles de tot Catalunya. Hem treballat amb centres educatius de primària i secundària però també amb espais joves municipals, esplais, centres oberts, biblioteques, festivals de poesia i altres espais educatius, socials i comunitaris. 

Aquest trimestre volem destacar especialment el treball socio-educatiu realitzat amb diferents col·lectius de joves en situació de vulnerabilitat, en risc d’exclusió social o fins i tot en situació de privació de llibertat. Durant aquest temps hem pogut teixir vincles i començar a treballar amb espais com el Centre de Programes Cabestany de Barcelona, centre de referència per a joves tutelats i extutelats; el Centre Obert Espai La Florida de l’Hospitalet, que treballa per afavorir la socialització i la inclusió social dels infants i joves del barri; el CFA Sant Cugat, que vetlla per la incorporació o millora de la situació laboral dels alumnes, reincoporació al sistema educatiu oficial i el creixement personal a través de la formació; el Centre Obert de joves de Viladecans, que promou la dinamització d’activitats amb joves en situació de vulnerabilitat en horari no lectiu; i el Centre Educatiu Til·lers, l’únic centre de justícia juvenil a Catalunya destinat a acollir les joves menors d’edat amb mesures d’internament.

Volem destacar-los perquè tots ells han estat tallers que han deixat petjada en les alumnes i en les talleristes. Elles han trobat en el rap un mitjà d’expressió a través del qual poder canalitzar patiments i denunciar situacions viscudes de discriminació i violència, i nosaltres les hem acompanyat en el procés d’escriptura sovint amb pell de gallina i llagrimeta al canto. 

A banda d’això, també volem destacar tres experiències de formació al professorat impartides pel Pau Llonch que han tingut molt bona rebuda. La primera, amb el Centre de Professorat d’Eivissa, un curs de 9 sessions destinades a professorat del darrer cicle de primària i secundària. La segona, una formació a l’alumnat de 3r i 4t curs d’educació social de la UDG. Per últim, una formació impartida a 60 educadors de centres penitenciaris i DGAIA.

Ha estat un trimestre i tancament de curs intens, però no parem motors! Tenim un juliol ple d’activitats, casals hip hop, tallers de rap, graffiti, break, free i col·laboracions xulíssimes amb diferents entitats i institucions educatives i culturals.

PRAXI, CONSCIÈNCIA I LLIBERTAT.