Després de l’èxit de l’edició de l’any passat, aquest dijous tornem a engegar el Casal Hip Hop als patis oberts de l’institut Egara de Terrassa, que tindran lloc cada setmana des de dijous 15 de juliol fins dimecres 17 de novembre (agost exclòs). L’institut s’obrirà de dimecres a divendres de les 18:00 a les 20:00h de la tarda i els dissabtes de 17:00 a 21:00h (a partir del setembre només fins les 20:00 h), i l’assistència serà lliure i gratuïta per a totes les joves que vulguin, amb l’única limitació de l’aforament restringit degut a les restriccions per la pandèmia de la Covid-19.

Es tracta d’una iniciativa pionera a Catalunya que pretén esprémer totes les potencialitats educatives de la cultura Hip hop, en línia amb la proposta “Hip hop education” que té una presència creixent en àmbits educatius dels EUA i altres països europeus. 

Breakdance, rap, graffiti, beatmaking o freestyle seran algunes de les disciplines impartides i compartides en aquest projecte, de la mà d’artistes i educadores de primera fila de casa nostra.

Pel que fa als tallers de breakdance, l’encarregada de dinamitzar-los serà MovieOne, bgirl (breaker) component del clàssic grup Lunaticks, de Barcelona. Des de l’any 2003 ha estat competint internacionalment i compta amb una trajectòria extensa. Reconeguda, respectada i estimada internacionalment dins d’aquesta cultura, actualment està jutjant esdeveniments com la Red Bull BC One World Final i realitzant tallers arreu del món. 

Com a resident i responsable principal de l’obertura del pati i l’institut hi trobarem en Kovitch, cantant, lletrista i membre del ja dissolt grup de rap Homes Llúdriga, amb una llarga experiència en el món educatiu com a tallerista.

Pel que fa als tallers d’escriptura i rap, la membre de Versembrant Bittah, cantant al grup Tribade, s’encarregarà d’executar-los i orientar les joves cap al perfeccionament de l’art de rimar versos. 

Els tallers de freestyle rap aniran a càrrec del Riddick. Rubén Navarro és un jove talent de la improvisació de rimes, amb molta capacitat per connectar i transmetre els seus coneixements. Fa temps que es dedica a estendre pel mapa la seva passió. Ja vam comptar tant amb ell com amb la resta d’artistes per l’edició passada i totes van tenir molt bona rebuda. Vindrà acompanyat del seu company DJordi, amb qui tots dos faran també live beatmaking amb la MPC per acompanyar les improvisacions.

Els tallers de beatmaking, seran capitanejats pel Fede, més conegut com a DJ Jahzzmvn, selector i productor de Granada, especialitzat en música jamaicana i afro-caribenya, en actiu des de 2005, i que ha passat per escenaris de gairebé tots els racons de l’Estat. Actualment pertany a projectes com el de Queralt Lahoz o Lil Russia. Amb ell, les joves aprendran conceptes de producció musical, i el domini de tècniques al voltant del so i la gravació de cançons. La idea és que tots els resultats que tinguem quedin enregistrats. 

Finalment, la Mery codinamitzarà les activitats del pati. Ella ha començat recentment a treballar amb Versembrant com a tallerista de rap i la seva especialitat és el freestyle. Serà un gran suport socioeducatiu que aportarà els seus coneixements artístics.

Tot plegat, farà del segon Casal Hip Hop a l’INS Egara, un espai molt enriquidor i una experiència única un any més per a totes les joves participants.