Ja tenim els clips guanyadors de la 5è edició del Concurs de Hip-hop per la Pau organitzat per l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) el darrer any 2020, que té com a objectiu fomentar la creativitat i donar visibilitat al compromís del jovent en l’àmbit de la pau. En aquesta ocasió, les obres premiades aborden temàtiques com la violència de gènere, l’assetjament escolar i el racisme, i engloben missatges de rebuig a tota forma de discriminació i abús.

El certamen s’adreça a joves d’entre 12 i 25 anys, i consta de dues modalitats: la Modalitat 1, destinada a estudiants de secundària, batxillerat i formació professional, i la Modalitat 2, destinada a joves vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d’acció socioeducativa de Catalunya.

Versembrant hi participem en la realització dels premis, que consisteixen en l’enregistrament i producció musical d’una peça de rap en un estudi professional de gravació amb assessorament artistic (1rs premis) i la impartició d’un taller de rap (2ns premis).

Els clips guanyadors de la Modalitat 1 són:

Primer premi: “Això ha de canviar”, videoclip denúncia al sistema amb una mirada centrada en la violència de gènere, creat per alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Guillem Catà de Manresa (Bages).

Segon premi: “En este infierno”, videoclip de denúncia de l’assetjament escolar i alhora un crit per visibilitzar els maltractaments, creat per alumnes de l’Institut Escola Montagut de Santa Susanna (Maresme).

Els clips guanyadors de la Modalitat 2 són:

Primer premi: “No sound bite”, una crida a favor de l’empoderament personal i de lluita contra les discriminacions. El videoclip ha estat creat per joves del taller de creació artística “Sota Mínims Teatre” del centre penitenciari de Brians 2.

Segon premi: “El camino de los valientes”, un clam a favor de la igualtat, una denúncia de les discriminacions que pateixen molts nois i noies immigrants arribats a Catalunya. El videoclip ha estat creat per joves en formació de Càritas Diocesana de Girona.

Des de Versembrant volem felicitar a tots els guanyadors i guanyadores d’aquesta edició i encoratjar-vos a seguir creant temes de rap amb compromís i sentit crític!

El Concurs de Hip-hop per la Pau té el suport del Departament d’Educació, la Direcció General de la Joventut i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.