El passat dijous 31 de març vam celebrar la Mostra Final de l’Improversem 2022 a l’INS Barri Besòs de Barcelona i va ser tot un èxit! 

La jornada va consistir en un gran espectacle en què tot l’alumnat va pujar a l’escenari a interpretar la seva cançó de rap i el treball desenvolupat en les sessions de glosa i on també vam gaudir d’actuacions de Breakdance, ball Hip Hop i Djing, que les alumnes van preparar durant la setmana anterior a la Mostra.  

L’Improversem és un programa promogut pel Servei de Cultura Popular de l’ICUB i el Consorci d’Educació de Barcelona, que impulsa la normalització del català plantejant un espai de diàleg a través de la glosa -o cançó improvisada- i el rap en el si de l’aula. El projecte s’articula al voltant d’un tema social central com ara la igualtat de gènere, la lluita contra el racisme o el feixisme o els efectes emocionals i socials derivats de la pandèmia.

Aquest any, la temàtica escollida ha estat la de xarxes socials i capitalisme. Específicament, hem treballat sobre les seves conseqüències psicològiques en la subjectivitat de les joves amb 5 instituts de la ciutat: l’INS Barri Besòs, l’IE Sicília, l’INS 4 Cantons, l’INS Milà i Fontanals i l’IE El Til·ler. Al llarg d’aquest any, amb l’acompanyament de la Bittah, cada grup d’alumnes ha creat un tema de rap col·lectivament.