El nou curs comença i des de Versembrant volem anunciar tres novetats que incorporem a la nostra proposta i que ens fa moltíssima il·lusió compartir.

La primera de les novetats que presentem per a aquest 2021-2022 és el projecte de Beques Versembrant. Sovint, en el marc dels nostres tallers, coneixem joves que, per la seva qualitat humana i la seva personalitat, mereixerien ser acompanyades per persones expertes de l’àmbit artístic i musical. Allò que aprenem amb elles i ells es trunca quan acaba el nostre projecte a l’aula, i volem impedir que això passi. Entre totes les participants de les nostres activitats durant el curs, otorgarem 5 beques Versembrant valorades en 3000 euros que consistiran en un acompanyament integral per a joves artistes. Concretament:

  1. Una producció musical exclusiva i a mida.

2. L’acompanyament personalitzat en la construcció de les líriques

3. Enregistrament, mescla i masterització en un estudi professional especialitzat en música urbana.

4. Gestió crítica de xarxes.

5. Sessions d’acompanyament de la mà d’artistes referents i consolidats.

La segona novetat que presentem és la col·laboració amb Òmnium Cultural. La Mostra Sambori de creacions culturals és una iniciativa per incentivar i visibilitzar la creació d’obres artístiques, col·lectives i en català fetes des dels centres educatius.

Les obres s’aplegaran a les mostres locals i a la festa Sambori Catalunya, on les creacions més representatives podran ser difoses, participar en experiències culturals en actiu i en projectes de referència d’Òmnium Cultural. Per tal de facilitar el procés de creació es posa a la disposició de tots els docents participants materials pedagògics i acompanyaments. 

Si voleu participar al Sambori i gaudir de les activitats de Versembrant que ofereix Òmnium Cultural (concretament, d’un taller de rap avançat que inclou enregistrament musical) heu de saber que disposeu fins al 30 de setembre de 2021 per sol·licitar acompanyaments i fins al 15 de març de 2022 per presentar les creacions.

Podeu trobar totes les informacions a la pàgina web: www.omnium.cat/mostra-sambori

Per últim, us informem que, vist l’èxit del curs trimestral de producció musical (beatmaking), obrim una nova línia de tallers de producció però enfocats als centres educatius, especialment dirigit a docents de música.

La creixent importància de la tecnologia en el món de la música i els seus aprenentatges així l’interès detectat entre els docents de música als instituts ens han portat a disposar de tablets i programari (koala Sampler) per posar a tota la classe a produir instrumentals i introduir les joves en una de les disciplines del Hip hop que més ens apassionen.

CONTINGUTS:

· Què és el beatmaking?

· Introducció, conceptes i una mica d’història

· Sampling amb l’aplicació Koala Sampler

· Gravació de sons.

· Edició de mostres (edició de mostres gravades o pregravades: canvi de to, slicing i efectes).

· Gravació de clips i seqüenciaci. de ritmes intuitiva.

· Transformació dels clips amb processament d’efectes.

· Exportació de la instrumental en wav o mp3.