Ens fa molta il·lusió participar del projecte #ExploracionsUrbanes, una iniciativa del CCCB dirigida per Androna Cultura que indaga sobre tot allò que no apareix en els mapes convencionals des de la mirada de l’alumnat de 4t d’ESO de dues escoles de Barcelona.

Al llarg d’aquest projecte, les alumnes exploraran la ciutat i el seu barri amb la voluntat de teixir els seus interessos amb la complexitat urbana i les múltiples realitats que hi conviuen. El resultat, una cartografia i un projecte artístic on l’experiència i l’imaginari dels nois i noies s’entrellaça amb reflexions sobre l’entorn urbà i la memòria de la ciutat. Cada mapa explica una història. Fins i tot el més convencional és una crida a imaginar, a omplir els buits i les omissions sobre els quals ha construït la seva mirada el cartògraf. També és una invitació a la sospita: què ha quedat fora? Ens representa, el mapa? Quines altres ciutats no hi apareixen?

Versembrant hi col·laborem acompanyant el procés d’escriptura d’una cançó de rap que reflectirà tots aquests neguits, reflexions i reivindicacions de l’alumnat sobre la realitat del barri que els envolta. Dilluns passat vam tenir la primera sessió amb les joves de l’Institut Miquel Tarradell, on vam fer una introducció teòrica als conceptes fonamentals del rap i vam començar a escriure’n els primers versos.