“Quines són les memòries que ressonen entre les noves generacions quan parlen de dones i feminismes? Com interpreten i actualitzen aquestes memòries? Quines altres memòries emergeixen en associació a les lluites de les dones?”

El proper dimecres 10 de març a les 18:00 h us convidem a la presentació del projecte “Rap per la memòria”, on parlarem de rap, memòria i feminismes. Serà una trobada online on participaran la historiadora d’art Cayetana Gomis, professora que va coordinar el projecte a l’escola, i Alba Martínez a.k.a. Bittah, MC i tallerista de Versembrant. El debat el moderarà la Laia Gallego-Vila, del Departament d’Història i Arqueologia de la UB i s’emetrà en directe a través del canal de youtube d’EUROM, que trobareu clicant el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=ifPA8QluDFo

“Rap per la memòria” és un projecte educatiu impulsat conjuntament per l’EUROM (European Observatory On Memories), Versembrant i l’Escola d’Art La Industrial de Barcelona amb l’objectiu treballar la memòria històrica del passat recent d’Europa des d’una perspectiva feminista a través del rap. L’activitat es va desenvolupar durant els mesos de novembre i desembre de 2020 i va consistir en la realització de diferents tallers amb gravació final amb els tres grups de 2n de batxillerat artístic de l’escola. Al llarg de les diferents sessions, vam recuperar l’experiència silenciada de dones referents en les diverses lluites del segle passat i vam reflexionar al voltant de la seva invisibilització al llarg de la història. En aquest vídeo resum, diverses participants del projecte comparteixen l’experiència viscuda.