Versembrant presentem el projecte de Digitalització de l’ensenyament musical a Catalunya, que té com a objectiu la creació, promoció i incorporació de metodologies i eines de composició, producció i enregistrament digital tant en instituts de secundària com a la xarxa d’escoles de música del país.

L’objectiu principal és que a mig termini bona part d’aquesta xarxa hagi incorporat eines de composició, producció i enregistrament digitals que, malgrat ser d’ús habitual i obligatori en la totalitat del circuit professional de la música, segueixen sense tenir cap pes en una formació pràctica dels alumnes encara massa enfocada a uns continguts verbalistes, centrats únicament en la interpretació instrumental analògica i insuficients pel seu desenvolupament personal i professional.

Aquesta proposta compta amb el lideratge de Pau Llonch i Patxi Vazili (aka. Viktor Pizza) i s’emmarca en la iniciativa Projectes Singulars de la Direcció General d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya.

Les accions que es duran a terme s’agrupen en tres grans línies de treball:

  1. Concepció, disseny i producció de materials formatius audiovisuals, així com de cursos presencials, tant per a joves com per a docents, que abarquin els programaris Sonic Pi (eina de creació i interpretació musical basada en codi), Ableton Live (programa canònic en la producció musical professional i en la realització de directes) i Koala Sampler (app de sampling i seqüenciació musical).
  2. La creació de comunicat al voltant de la proposta.
  3. El prototipatge d’un racó immersiu (tecnològic i musical) que combini diferents eines de seqüenciació, mostreig, composició i programació en una mateixa experiència interactiva.

Agraïm a l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental , a l’Institut de Recerca Educativa de la UdG, a l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB i a l’Esmuc pel suport en aquest projecte que esperem que contribueixi a transformar l’aprenentatge musical al nostre país. 

Praxi, consciència i llibertat!