A principis del curs passat, els i les alumnes de 5è de l’Escola Mansuet de Collbató van contactar amb el Pau Llonch perquè volien crear una cooperativa i necessitaven resoldre alguns dubtes. En un vídeo-entrevista li van fer un munt de preguntes al voltant de la seva experiència a Versembrant, sobre com ens organitzem, quins objectius tenim, per què som cooperativa… després de respondre tots els dubtes que tenia el grup, van convidar el Pau a fer una visita a l’escola on van compartir un matí preciós i li van proposar que fos el padrí de la cooperativa que acabaven de crear en el marc del projecte de l’escola: 💡CUPCOI (Cooperativistes Units per la Construcció d’Objectes Increïbles).

Durant aquests dos anys han fet una feinada brutal. Organitzant-se per càrrecs i prenent decisions col·lectivament, han desenvolupat un projecte cooperatiu real que ha culminat en la creació i venda de productes dissenyats i produïts per elles mateixes, destinant el 100% dels beneficis a la ONG Open Arms.

Aquest trimestre el Pau va tornar a visitar-los impartint un taller de rap amb tot el grup, i a nosaltres ens fa moltíssima il·lusió teixir vincles amb projectes com aquest, fets des de l’amor, la participació, la consciència crítica i el compromís amb l’entorn.

Com a resultat del taller les alumnes de 6è han creat “Sense Barreres”, una cançó preciosa i punyent que hem volgut acompanyar d’aquest vídeo documentant el procés de creació i gravació.