Aquest mes de juny participarem de dos festivals de poesia i paraula: El Festival Elixir Poètic de Terrassa i a l’Opera Aperta, el festival d’art i paraula de Granollers. 

Hi serem impartint tallers de rap i rima en col·laboració amb un institut de cada ciutat. A través de la rima acompanyarem els grups de joves i veurem que som davant un gènere poètic com qualsevol altre que, com a tal, és l’art d’expressar, en paraules, el contingut espiritual propi mitjançant mots disposats segons la mètrica, però que a més incorpora el repte creatiu majúscul de fer-ho sobre una base instrumental.

El festival Elixir Poètic va néixer l’any 2013 amb la voluntar d’acostar la poesia i la poètica a tots els racons de la ciutat, de forma gratuïta i accessible. Enguany se celebra la vuitena edició, que tindrà lloc del 15 al 20 de juny. L’esdeveniment compta amb 15 espectacles i pretén anar més enllà del món literari per endinsar-se en diverses disciplines com l’art instal·latiu, el videoart, la música i la fotografia. 

“La Ràtzia” és l’espectacle central d’aquesta edició del festival, que compta amb la presència de Laia Noguera, Sònia Moll, Juana Dolores, Raquel Santanera, Selena Gala, Ángela Fernández, Alexandra Alexandrova Alexieva, Rows and Souls, Miss Raisa i de l’art digital de John Sanborn. A banda d’això, arreu de la ciutat trobarem diferents activitats de formats diversos, totes gratuïtes amb inscripció prèvia.

Versembrant hi serem el dijous 17 de juny amb una activitat adreçada a dos grups de l’ INS Jaume Cabré, a càrrec del Pau Llonch i la Bittah, en diàleg amb la Casa de la Música de Terrassa. 

Més informació a: https://www.elixir.cat/elixir2021/

L’Opera Aperta és un festival organitzat pel Museu de Granollers que enguany celebra la segona edició, que tindrà lloc del 10 al 13 de juny. Partint d’una obra del fons del museu, es proposen un seguit d’activitats de debat i pensament al voltant d’un dels grans interrogants associats a la condició humana. En aquesta ocasió, es convida a reflexionar sobre els límits i l’abast del concepte persona. 

Hi trobarem veus com les de la historiadora de l’art Lluïsa Faxedas, les filòsofes Fina Birulés, Xavier Antich, Mariano Fernández, Fèlix Rabal, Daniel Gamper, Oriol Ponsatí i Anna Punsoda, l’escriptora i actriu Ruth Vilar i la neuròloga Mercè Boada, entre d’altres. Els formats seran diversos: xerrades i diàlegs però també hi haurà intervencions artístiques, accions escèniques i cinematogràfiques.

Versembrant hi participarem el divendres 11 de juny amb un taller a càrrec de la Bittah adreçat a un grup de joves de l’INS Celestí Bellera.

Més informació a: https://museugranollers.cat/festival-opera-aperta